Kursevi

 

Profesor nemačkog jezika Vam nudi individualne časove preko Skype-a za:

 • A1, A2 početni nivo
 • B1, B2 srednji nivo
 • C1, C2 napredni nivo

 

Ako se odlučite za za neki od ovih kurseva nemačkog jezika besplatno dobijate:

 • nastavni materijal
 • interaktivni CD koji vam pomaže da lakše savladate gramatiku

 

A1, A2  - Elementarna upotreba jezika

 

 • Nemački A1 - Polaznik upotrebljava i razume svakodnevne izraze i uobičajene fraze koje mogu da zadovolje konkretne potrebe. Zna da se predstavi i da predstavi druge, može da postavi pitanja koja su u vezi sa ličnim podacima i da odgovori na takva pitanja (mesto stanovanja, osobe koje poznaje, šta poseduje). Može se sporazumeva na jednostavan način, ako sagovornik govori  sporo i razgovetno  i ako je spremani da mu pomogne.

 

 • Nemački A2 - Kandidat može da razume i da koristi samostalne rečenice i izraze koji su u čestoj upotrebi i svakodnevnoj konverzaciji (u vezi sa porodicom , prijateljima, bračnom stanju , neposrednom okolikom, svojim poslom ,obrazovanjem i sl.). Može nesmetano da idu u kupovinu, restoran, bioskop, da zatraži  informaciju koja mu  je potrebna i da razume odgovor koji dobije od osobe koja je izvorni govornik nemačkog. Zna da napiše kraće .lično  pismo da se zahvali na nečemu ali još uveki  greši u gramatici i pravopisu.

 

B1, B2 srednji nivo - Samostalna upotreba jezika

 

 • Nemački B1 - U stanju je da razume i učestvuje u razgovoru o poznatim temama sa kojima se obično susreće na poslu, u školi, u slobodno vreme itd. Kandidat na ovom nivou znanja može da čita tekstove koji se odnose na na njegovo poslovno okruženje, kao i tekstove iz novina, pisma i slično. Može da se snađe u većini situacija koje mogu da mu se dogode na putovanjima u zemljama u kojima se govori ovaj jezik. Kandidat  pravilno povezuje reči i rečenice i  sposoban da učestvuje u razgovoru o raznim temama, stim što povremeno pravi kraće pauze kako bi se setio neke određene reči ili izraza.

 

 • Nemački B2 -  Kandidat koji ima znanja ovog nivoa , sposoban je da ručestvuje u razgovoru o različitim temama, čak i ukoliko mu tema nije naročito poznata. Može da prati svakodnevni radio i televizijski program, kao i filmove na nemačkom jeziku bez titla ,  da čita i razume novinske članke, knjige i da učestvuje u razgovorima sa osobama kojima je nemački jezik maternji . Zna da piše jasne sastave na veliki broj tema u kojima će jasno izraziti svoje mišljenje . Sposoban je da piše čak i eseje, izveštaje i tekstove u kojima će izneti informacije koje su mu dostupne.

 

C1, C2 - Napredni nivo

 

 • Nemački C1 - Polaznik se izražava tečno i spontano, a jezik koristi na efikasan način u društvene, akademske i profesionalne svrhe. Zna da piše jasne i dobro tekstove o složenijim temama, da razume  tehnička uputstva koja se odnose na različite uređaje ili opremu.

 

 • Nemački C2 -  Od kandidata sa ovim nivoom znanja se očekuje da može da razume svaki razgovor među izvornim govornicima, bez obzira na njegov kvalitet, kvantitet, brzinu govora i temu . Poseduje bogat rečnik i sposoban je da piše sve vrste tekstova, različitim stilovima, jasno iznoseći svoje stavove i najvažnije tačke teksta, kao i da piše prikaze književnih dela.
FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It